tel/faks: 01 4811468 | mob 098 275665


  Maksimirska cesta 49 10000 Zagreb

Nordijsko Hodanje

Tags: Nordijsko Hodanje

 

Sve o nordijskom hodanju od sada na www.nordijskohodanje.hr

Bolje zdravlje i izniman doživljaj kao poklon?
nazovite 098 463117
 

ZonaSrca - klub nordijskog hodanja


 

 
Klub nordijskog hodanja ZonaSrca
je udruga građana osnovana sa ciljem popularizacije, razvitka i provođenja nordijskog hodanja kao oblika rekreacije u svrhu psihofizičkog zdravlja. 

-
                                                                                                                       Škola nordijskog hodanja 


Za sve koji žele upoznati nordijsko hodanje preporučamo Škola nordijskog hodanja Zona Srca - na kojem ćete naučiti tehniku nordijskog hodanja, shvatiti bit ovog načina kretanja i ohrabreni uspjehom, krenuti samostalno ili u odabranom društvu osvajati kilometre zdravlja i zadovoljstva.

ŠKOLA NORDIJSKOG HODANJA je program obuke namjenjen osobama koje žele unaprijediti zdravlje i kondiciju.

Odličan je način da steknete vještine i znanja koja će vam omogućiti da nastavite samostalno nordijski hodati i održite trajno dobru kondiciju, pokretljivost i zdravu kralježnicu. Školu čine 2 susreta po 90 minuta a održava se u Maksimirskom parku. Cijena škole je 300 kuna. Štapove vam možemo posuditi za poduku hodanja.

Uvodni sat koncipiran je da usvojite osnovnu tehniku nordijskog hodanja i shvatite koncept uključivanja i gornjeg dijela tijela u hodanje: Pravilnom koordinacijom i korištenjem štapova osjetitćete kako vas štapovi potiču na bolje držanje i potiskuju prema naprijed.

  • Savladat ćete pravilan hvat štapa i učinkovito korištenje narukvice kao i pravilan položaj tijela i štapova pri savladavanju uzbrdice i nizbrdice.
  • Usavršavanjem tehnike dodajemo brzinu i amplitudu te isprobavamo mogućnosti koje pruža nordijsko u smislu povećanja intenziteta, trajanja i učastalosti bez obzira na trenutnu kondiciju i ciljeve hodanja.
  • Kroz svaki sat biti ćete upućeni na prikladan položaj tijela u hodu kao i vježbe sa štapovima koje iznimno učinkovito istežu leđne mišiće, opuštaju i istežu vratno rameni pojas i ostale dijelove tijela. I za kraj isprobati ćemo specifičan način hoda po asfaltu.


   

                                                                                                                                         
Tjelovježba za stvarni svijet

Da bi se bavili nordijskim hodanjem trebate ispuniti samo jedan uvjet: biti ono što jeste. Bili mlađi ili stariji, «talentirani za sport» ili «antitalenti», zdravi ili pomalo »načeti», sposobnost hodanja kao osnovnog oblika kretanja potrebna je svima. «Hodanjem na četiri noge» u kretanje se uključuju i mišići gornjeg dijela tijela, a istovremeno se rasterećuju zglobovi ispod ramenog pojasa. Zbog toga je nordijsko hodanje zdravstveno i kondicijski učinkovitije, a subjektivno se doživljava kao manje naporno zbog četiri oslonca i smanjenog utjecaja gravitacije na zglobove donjeg dijela tijela.


17 godišnje iskustvo u radu sa svim dobnim skupinama nam ukazuje da osobite koristi od hodanja sa štapovima imaju osobe sa bolnim leđima i zglobovima kukova, koljena, dijabetičari, osobe s viškom kilograma, slabije pokretni, kod problema ravnoteže….i svi koji vole prirodu i kretanje na otvorenom.