tel/faks: 01 4811468 | mob 098 275665


 Nikole Tesle 8/dvorište 10000 Zagreb

Magnetoterapija

Tags: Magnetoterapija

Pulsna magnetorepija - za kućnu i profesionalnu upotrebu

Najpopularniji i najprodavaniji magnetoterapijski uređaj u Europi je I-TECH MAG 2000, dvokanalni model snage 2x150 gaussa, profesionalne djelotvornosti i kao takav je oprema profesionalnih korisnika u fizikalnoj rehabilitaciji a jednostavan je za primjenu i medicinskim lacima u vlastitoj kući. Uključen je jedan fleksibilni aplikator za lokalni tretman svakog dijela tijela, sa mogučnošću dokupljivanja ostalih raznih aplikatora. 

 

Osteomat je podložak za tretman pulsnom (pusirajućom) magnetoterapijom za cijelo tijelo. Sastoji se od 4 dijela (modula) od kojih su dva aktivna sa po tri magnetna solenoida na svakom, a dva su pasivna. Module možemo premiještati u različite pozicije, ovisno o individualnim potrebama tretmana. 

  

Pulsna magnetoterapija uz primjenu podloška za cijelo tijelo vitalizira organizam, poboljšava cirkulaciju i stanični metabolizam, potiče na bolji rad imunološki sustav, stimulira mineralizaciju kostiju i time ih učvrščuje, što je dokazano djelotvorna metoda u okviru fizikalne medicine za ublažavanje posljedica osteopenije i osteoporoze. Već i kraće izlaganje blagotvornom učinku pulsnog magnetnog polja smanjuje viskozitet krvi sprečavanjem grupiranja eritrocita i dodatno poboljšava protok krvi dilatacijom arteriola. Također umanjuje bolove i smiruje upalne procese u bolnim zglobovima uz ostale brojne blagotvorne učinke. Mehanizam djelovanja terapijskog magneta je prvenstveno u restituciji bioelektričkog potencijala staničnih membrana, poboljšavajući izmjenu tvari na staničnoj razini ali i stimulirajući resintezu ATP, unapređujući općenito stanični metabolizam. 

Osim modela Mag 2000, jos su 4 modela pulsnih magnetoterapijskih niskofrekventnih-visokoinetnzitetnih aparata u ponudi pod I-Tech robnom markom; Mag 700 (jednokanalani, snage do 70 gaussa), Mag 2000 Plus (dvokanalni), OrthoMag (jednokanalni-prijenosni) i I-Tech Mag (dvokanalni-profesionalni).  U dodatku, tu je i jedan magnetoterapijski visokofrekventni-niskointenzitetni uređaj I-Tech Mag 1000 namijenjen prvenstveno tretmanu patologije mekih tkiva. Prethodno navedeni modeli (niskofrekventni-visokoinetnzitetni, Mag 2000 i drugi) su načelno više razine djelotvornosti, namijenjeni tretiranju i mekih i solidnih tkiva.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prva niskofrekventna/visokointenzitetna pulsna prijenosna magnetoterapija

u Svijetu I-TECH ORTHOMAG!

Magnet je opremljen tankim (5mm), ergonomskim, fleksibilnim aplikatorom, praktički bez težine (100g), koji se savršeno prilagođava svakom dijelu tijela i definitvno rješava problem s rigidnošču i težinom aplikatora kakvi se koriste za niskofrekventnu magnetoterapiju. Aplikator je napravljen od biokompatibilne silikonske gume, ugodne u kontaktu s kožom.

Tu je i litijska 900 mA baterija bez memorijskog efekta koja traje 4 sata u terapijskom radu uređaja. Napajanje je i preko mrežnog adaptera i alternativno preko 12/24V punjača za osobni automobil, ali i kamion i autobus.

Upotrebljavati se možei u svakoj poziciji, stojeći, sjedeći i ležeči, i gotovo u svim situacijama, na poslu, kod kuće, na izletu u prirodi, u autu za vrijeme putovanja, za profesionalne vozače i ostale koji po prirodi posla dosta borave u raznim vozilima, a trebaju ovakvu vrstu terapije. S  OrthoMag  uređajem je jednostavno i često vrlo djelotvorno moguće tretirati razna bolna stanja, kronična i akutna, degenerativne procese poput artritisa u večim i manjim zglobovima, sindrom karpalnog tunela, razne stupnjeve degeneracija ili traume na kralježnici, kao što su artritis zglobnih hrskavica, diskus hernije, iskliznuti disk...