tel/faks: 01 4811468 | mob 098 275665


  Maksimirska cesta 49 10000 Zagreb

Magnetoterapija

Tags: Magnetoterapija

Pulsna magnetorepija - za kućnu i profesionalnu upotrebu

Najpopularniji i najprodavaniji magnetoterapijski uređaj u Europi je I-TECH MAG 2000, dvokanalni model snage 2x150 gaussa, profesionalne djelotvornosti i kao takav je oprema profesionalnih korisnika u fizikalnoj rehabilitaciji a jednostavan je za primjenu i medicinskim lacima u vlastitoj kući. Uključen je jedan fleksibilni aplikator za lokalni tretman svakog dijela tijela, sa mogučnošću dokupljivanja ostalih raznih aplikatora. 

      

Osteomat je podložak za tretman pulsnom (pusirajućom) magnetoterapijom za cijelo tijelo. Sastoji se od 4 dijela (modula) sa po dva ultra tanka magnetna solenoida u svakom. Materijal je vrlo ugodan i mekan na dodir ali otporan na habanje, a sama prostirka je fleksibilna i lako sklopiva. 

    


Pulsna magnetoterapija uz primjenu podloška za cijelo tijelo vitalizira organizam, poboljšava cirkulaciju i stanični metabolizam, potiče na bolji rad imunološki sustav, stimulira mineralizaciju kostiju i time ih učvrščuje, što je dokazano djelotvorna metoda u okviru fizikalne medicine za ublažavanje posljedica osteopenije i osteoporoze. Već i kraće izlaganje blagotvornom učinku pulsnog magnetnog polja smanjuje viskozitet krvi sprečavanjem grupiranja eritrocita i dodatno poboljšava protok krvi dilatacijom arteriola. Također umanjuje bolove i smiruje upalne procese u bolnim zglobovima uz ostale brojne blagotvorne učinke. Mehanizam djelovanja terapijskog magneta je prvenstveno u restituciji bioelektričkog potencija

la staničnih membrana, poboljšavajući izmjenu tvari na staničnoj razini ali i stimulirajući resintezu ATP, unaprjeđujući općenito stanični metabolizam. 

Osim modela Mag 2000, još je 9 modela pulsnih magnetoterapijskih niskofrekventnih-visokoinetnzitetnih aparata u ponudi pod I-Tech robnom markom; Mag 700 (jednokanalani, snage do 70 gaussa), Mag 2000 Plus (dvokanalni 2x200 gauss i dva aplikatora), Mag 2000 Premium (2x150 gauss sa 2 aplikatora), OrthoMag (jednokanalni-prijenosni), te novi 2 kanalni modeli LaMagneto (2x150 gauss- 2 aplikatora, LaMagneto Pro (2x200 gauss- 2 aplikatora), LaMagneto X + Osteomat i LaMagneto X + CylMag.  U dodatku, tu je i jedan magnetoterapijski visokofrekventni-niskointenzitetni uređaj I-Tech Mag 1000 namijenjen prvenstveno tretmanu patologije mekih tkiva. Prethodno navedeni modeli (niskofrekventni-visokoinetnzitetni, Mag 2000 i drugi) su načelno više razine djelotvornosti, namijenjeni tretiranju i mekih i solidnih tkiva. Cjenik je u zasebnoj katogoriji u headeru (PC) ili meniju (mobitel) - (Cjenik elektroterapije).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prva niskofrekventna/visokointenzitetna pulsna prijenosna magnetoterapija

u Svijetu I-TECH ORTHOMAG!

Magnet je opremljen tankim (5mm), ergonomskim, fleksibilnim aplikatorom, praktički bez težine (100g), koji se savršeno prilagođava svakom dijelu tijela i definitvno rješava problem s rigidnošču i težinom aplikatora kakvi se koriste za niskofrekventnu magnetoterapiju. Aplikator je napravljen od biokompatibilne silikonske gume, ugodne u kontaktu s kožom.

Tu je i litijska 900 mA baterija bez memorijskog efekta koja traje 4 sata u terapijskom radu uređaja. Napajanje je i preko mrežnog adaptera i alternativno preko 12/24V punjača za osobni automobil, ali i kamion i autobus.

Upotrebljavati se možei u svakoj poziciji, stojeći, sjedeći i ležeči, i gotovo u svim situacijama, na poslu, kod kuće, na izletu u prirodi, u autu za vrijeme putovanja, za profesionalne vozače i ostale koji po prirodi posla dosta borave u raznim vozilima, a trebaju ovakvu vrstu terapije. S  OrthoMag  uređajem je jednostavno i često vrlo djelotvorno moguće tretirati razna bolna stanja, kronična i akutna, degenerativne procese poput artritisa u večim i manjim zglobovima, sindrom karpalnog tunela, razne stupnjeve degeneracija ili traume na kralježnici, kao što su artritis zglobnih hrskavica, diskus hernije, iskliznuti disk...